FAQ
Waaruit bestond mijn opleiding tot Doctor of Chiropractic?

Na mijn humaniora begon ik mijn opleiding tot "Doctor of Chiropractic Medicine", een D.C. dus.  De eerste 2 jaar studeerde ik in Londen, voor de laatste 5 jaar had ik het geluk toegelaten te worden in het National College of Chiropractic in Chicago (ondertussen het NUHS, the National University of Health Science). Die universiteit stond in ons vak gekend als zeer wetenschappelijk en is een vlaggeschip van de chiropractische opleiding. De opleiding tot "D.C." kan vergeleken worden met de opleiding tot arts, maar dan met minder farmacologie en uiteraard mét het hele pakket manipulatietechnieken. 
Mijn stage volbracht ik in de arme maar interessante buitenwijken van Chicago. We hadden er weinig medische apparatuur, wat me motiveerde om op andere en creatieve wijze de patiënten te helpen. Tijdens de laatste jaren aan NUHS studeerde ik naast het vaste curriculum specialisaties zoals Applied Kinesiology, Total Body Modification en Neuro-Emotional Technique, en nam ik extra opleiding in de oude chiropractische technieken van Dr. Victor Frank, één van de eerste meesters van ons vak. Ik studeerde verder ook Lifeline Technique, Network Spinal Analysis en orthomoleculaire heelwijzen. Ik  school nog steeds bij om mijn horizonten te verbreden en mijn technieken aan te scherpen.

Voor Total Body Modification heb ik 8 jaar lang alle congressen in Europa geleid. Ik ben oprichter van “TBM-Europe” en ik ontving in 1996 een wereldprijs onder vorm van het TBM International Service Award. Ik heb voor TBM 4 jaar deel uitgemaakt van een internationaal team van 100 TBM-specialisten om nieuwe technieken te ontwikkelen.
De huidige opleiding tot chiropractor is nu een master degree geworden, beslaat 5 jaar voltijdse universitaire studiejaren en een 6de stagejaar in het land waar je gaat werken. Meer info hier