FAQ
Waaruit bestaat een eerste behandeling?
Wat met verdere behandelingen? Onderhouden? 

EERSTE BEHANDELING - Er wordt gestart met een uitgebreid vraaggesprek over de pijn of klacht waar u voor komt, maar ook over uw gezondheid in het algemeen, andere huidige of oude klachten, welke medicatie u neemt etc. Ik beschouw uw lichaam als één samenwerkend systeem, en dus kunnen vragen gesteld worden die op 't eerste zicht niets met uw huidige klacht te maken hebben. De bedoeling is om de werking van uw lichaam zo goed mogelijk in kaart te brengen. Alle gegevens worden uiteraard vertrouwelijk gehouden.

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek. Daarna worden de resultaten met u besproken in duidelijke taal.
Er wordt uitgelegd wat er aan de hand is, wat de oorzaak kan zijn, en hoe de behandeling zal verlopen.
Als er geen contraïndicaties zijn worden de eerste manipulaties en/of andere technieken uitgevoerd. 
In het geval dat ik denk dat chiropractie u niet kan helpen zal ik u doorverwijzen.

VERDERE BEHANDELINGEN - Afhankelijk van de intensiteit van de klachten en de herstelcapaciteit van de patiënt worden de verdere behandelingen ingeschat en besproken. Dat varieert sterk van patiënt tot patiënt. Waar mogelijk geef ik een indicatie van het aantal behandelingen die zullen nodig zijn. 

ONDERHOUDSPROGRAMMA, NAZORG - ik ben sterk voorstander om patiënten waar nodig met regelmaat terug te zien. Patiënten met chronische pijn, slijtage, of ernstige letsels is nazorg bijna altijd aangewezen. Mensen die regelmatig behandeld worden ontwikkelen minder slijtage.  Een eenvoudig onderhoudsprogramma komt vaak goedkoper dan wanneer de patiënt enkel belt wanneer hij/zij al een hele tijd klachten heeft, wat dan vaak heel wat meer behandelingen met zich meebrengt.

U kan zelf ook veel doen om gezonder en beter te worden, dus ik geef u ook advies over een goede levensstijl, oefeningen, mogelijke dieetveranderingen en tips voor uw dagelijkse activiteiten.