Wat is Chiropraxie?

Chiropraxie is een natuurlijke, wereldwijd gebruikte en wetenschappelijk onderzochte geneeskunde. Ze is na de medische geneeskunde en tandheelkunde de derde grootste geneeskunde ter wereld.

HOE WERKT CHIROPRAXIE? In een notendop: Elk deel van het menselijk lichaam is onder invloed van het zenuwstelsel…het vertakt zich naar alle spieren, alle organen, alle weefsels. Zelfs de kleinste dysfunctie langs de wegen die de zenuwen afleggen tussen de hersenen en hun einddoel kan de normale transmissie van informatie verstoren, wat het lichaam belet om optimaal gezond te functioneren. De effecten van slecht functionerende zenuwtransmissie kunnen in beide richtingen plaats vinden. Zo kan bv. een blokkade van de ruggewervels de werking van de maag beïnvloeden maar omgekeerd kan een maagstoornis ook blokkades in de rug creëren. Chiropraxie heeft als doel om via zachte manipulaties van de schedel, de ruggegraat, en vooral het zenuwstelsel dat daar in leeft optimaal te helpen functioneren zodat het lichaam in al haar functies kan bestuurd worden.
Chiropractische manipulaties zijn zacht, lichaamsvriendelijk, zéér veilig en precies.

Chiropraxie is uiterst veilig en pijnloos!

Chiropraxie is inderdaad zeer veilig. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de kans op een ernstig incident bij manipulatie van de hals uiterst klein is en geschat kan worden op 1 op 6 miljoen. Bovendien tonen multidisciplinaire studies aan dat een bezoek aan de chiropractor géén verhoogd risico op hersenbloeding geeft in vergelijking met een bezoek aan de huisarts. De behandelingen moeten uiteraard wel door een erkende chiropractor uitgevoerd worden. Alleen een chiropractor met een erkend diploma heeft de intensieve en degelijke opleiding tot Doctor of Chiropractic of Bachelor of Chiropractic.
Een chiropractor is tevens opgeleid om zelf uit te maken wanneer er veilig kan behandeld worden. Uw veiligheid staat voorop bij alle leden van de Belgische Vereniging van Chiropractors. Deze organisatie controleert en garandeert de opleiding en permanente vorming van al haar leden. Dit waarborgt de kwaliteit van de zorgverlening en uw veiligheid als patiënt.

Chiropraxie zonder "kraken"? Dat kan!

 

Er zijn patiënten voor wie traditionele manipulaties niet aangewezen zijn, zoals bv. zeer oude patiënten, babies, mensen met bepaalde botaandoeningen, etc...
Speciaal voor die mensen is voor de praktijk een Accustim toestel aangeschaft, waarmee op zeer zachte en gerichte wijze chiropractische handelingen uitgevoerd kunnen worden. 

Preventie, zowel individueel als voor bedrijven!

Door urenlang in de wagen, aan het bureau of in het magazijn te werken wordt ons lichaam op verschillende manieren serieus belast.
70% van de werknemers blijft al eens thuis wegens lage rugpijn. Lage rugpijn is één van de voornaamste oorzaken van langdurige afwezigheid, vroegtijdige invaliditeit en van baanverlies. 
Een op maat gemaakt chiropractisch PREVENTIE-programma verlaagt voor zowel particulieren als werknemers afwezigheid op de werkvloer. De nodige frequentie wordt voor elke patiënt en elk beroep apart bekeken en bijgesteld.

Chiropraxie in België - Infofilm van de Belgische Vereniging van Chiropractors