Chiropractor Philippe Lanckriet

Waarom ben ik chiropractor?

Ik ben al 32 jaar chiropractor, en ik krijg er echt niet genoeg van... en wel hierom: Het maakt me altijd oprecht gelukkig om mensen te zien genieten van hun genezing en herwonnen gezondheid, om hen te zien ontdekken en ervaren dat hun lichaam de mogelijkheid heeft om weer gezond te zijn. Het is mijn doel om de patiënt, die eerst afhankelijk is door ziekte of dysfunctie, te helpen evolueren naar een gezondere, gelukkiger persoon die zijn of haar lichaam begrijpt, een persoon die geneest, iemand die zelf in controle is over zijn of haar symptomen, niet meer afhankelijk door pijn, medicatie, of beperkingen.
Ik geloof in het aanpakken en corrigeren van de werkelijke oorzaak van pijn, ziekte of dysfunctie. Chiropraxie biedt de mogelijkheid om het lichaam te helpen om te genezen omdat de techniek een direct effect heeft op het zenuwstelsel waardoor het lichaam kan blijven evolueren en bijleren, zodat de dysfunctie niet onderdrukt maar hersteld wordt.
De oorzaak van de klachten wordt aangepakt, in duidelijke taal uitgelegd en ik geef de nodige informatie over wat de patiënt zelf kan doen om de klacht zoveel mogelijk te vermijden in de toekomst.

Waaruit bestond mijn opleiding?

Na mijn humaniora begon ik rechtstreeks aan de 7-jarige opleiding tot "Doctor of Chiropractic Medicine", een "D.C". dus.  Na de eerste 2 jaar opleiding in London had ik het geluk om voor de resterende 5 jaren toegelaten te worden in het National College of Chiropractic in Chicago (ondertussen het NUHS, the National University of Health Science). Die universiteit staat in ons vak gekend als zeer wetenschappelijk en is een vlaggeschip van de chiropractische opleiding. De opleiding tot "D.C." kan vergeleken worden met de opleiding tot arts, maar dan met minder nadruk op farmacologie, meer anatomie en neurologie en uiteraard mét het hele pakket manipulatietechnieken. 
Mijn stage volbracht ik in de arme maar interessante buitenwijken van Chicago. We hadden er weinig medische apparatuur, wat me motiveerde om op andere en creatieve wijze de patiënten te helpen. Tijdens de laatste jaren aan NUHS studeerde ik naast het vaste curriculum specialisaties zoals Applied Kinesiology, Total Body Modification en Neuro-Emotional Technique, en nam ik extra opleiding in de oude chiropractische technieken van Dr. Victor Frank, één van de eerste meesters van ons vak. Ik studeerde verder ook Lifeline Technique, Network Spinal Analysis en orthomoleculaire heelwijzen. Ik  school nog steeds bij om mijn horizonten te verbreden en mijn technieken aan te scherpen.

Voor Total Body Modification heb ik 8 jaar lang alle congressen in Europa geleid. Ik ben oprichter van “TBM-Europe” en ik ontving in 1996 een wereldprijs onder vorm van het TBM International Service Award. Ik heb voor TBM ook 4 jaar deel uitgemaakt van een internationaal team van 100 TBM-specialisten om nieuwe analyse- en behandeltechnieken te ontwikkelen.
Als lid van de Belgische Vereniging van Chiropractors school ik elk jaar bij om een minimum van 30 studiepunten per jaar te bereiken.
De huidige opleiding tot chiropractor is nu naar een master degree omgevormd, beslaat 5 jaar voltijdse universitaire studiejaren en een 6de stagejaar in het land waar je gaat werken. Meer info vindt u hier